Ce cauta oamenii cel mai mult? Bani? Un loc de munca bun? Multe haine? Masini mari si scumpe? O persoana care sa ii iubeasca? Cert e ca oricare ar fi raspunsul, toate astea duc la ceva. La fericire. Ceea ce dupa parerea mea e o iluzie.


Vrem sa facem atat de multe, sa avem atat de multe si totusi niciodata nu e de ajuns. Mereu vrem mai mult. Fericirea asta e ciudata. Nu dureaza o vesnicie si nici nu vine neaparat cand te astepti. Sau de la cine te astepti. Problema e ca odata ce ajungi la starea asta, te simti diferit. Ca si cum nu se poate intampla nimic rau si in orice chestie nasola exista o usita de scapare, ceva bun ascuns undeva. E deosebit.
image

Doar ca dupa parerea mea fericirea dureaza exact cat vrei tu. Atata timp cat decizi ca vrei sa fii optimist si sa apreciezi ceea ce ai fara sa te uiti in spate cu regrete, ci sa te gandesti ca ai invatat ceva ce o sa te ajute pe viitor, o sa fie ok. Si cand te izbesti de lucruri neplacute, cauta ajutor. Ajutor in orice. In carti care iti plac, in filme, in oameni, in plimbari singuratice pe malul lacului din parcul preferat, iesiri in oras care te fac sa uiti pentru un timp de ce ti se intampla. Si asa trec toate. Usor usor. Fa un mic efort si gandeste-te la o perioada(o zi, o ora, un an, o luna) cand nu gaseai nimic bun nicaieri si te simteai total pierdut. Ti se mai pare o problema atat de stresanta acum? Ai gasit calea de salvare? Solutia? S-a terminat cu bine? Da? Minunat. Nu te simti mandru de tine? Nu s-a terminat cu bine? Nu cumva a fost o lectie? Viata e cel mai de temut profesor. Iti da testele mai intai si abia apoi lectiile. Cateodata le intuiesti bine, cateodata nu. Cele pe care le omiti, o sa te ajute la testele viitoare. Si incet incet o sa ai un test de nota 10. Personalitatea noastra se cladeste incetul cu incetul si se schimba deseori in functie de experiente si de cum vrem noi.
Ca sa nu mai filozofez, ideea e ca daca vrei sa fii fericit, nu iti pierde timpul cu lucruri care nu te fac fericit. Fa ce simti si daca iesi prost, mai incearca o data. Fericirea o sa vina singura pentru ca nu e ceva material. E mult mai mult decat atat.
Tu in ce iti gasesti fericirea?
xoxo❤

Facebook Comments Box