Si m-am intors?

Poti sa ii mai spui unul dintre lucrurile de pe lista cu lucruri de facut before I die. Zii tu ca nu ar fi ceva. Sa spui ca ai pus piciorul pe Marte si ca in curand nepotii si stranepotii si strastranepotii o sa faca asta la randul lor. Cand eram in avion spre Milano, cred, ma plictisisem si am zis sa iau revista din portofelul de la scaunul din fata si sa o citesc ca sa nu stau urmatoarea ora sa ma holbez pe geam asteptand sa treaca timpul. Si pe coperta scria „Last call for Mars”. Suna interesant.

E vorba de o misiune gandita de un domn din Olanda, Bas Lansdorp, care a avut o idee. Sa vedem daca am putea trai pe Marte si pentru asta vrea sa conolizeze planeta rosie. Ca tot se zice ca ni se duc resursele yada yada. Si a facut un fel de preselectie pentru voluntari. In jur de 202.500 de oameni au participat. Si intr-un final au ramas 50 de femei si 50 de barbati printre care 31 sunt din Europa. O sa fie testati anul asta si doar 24 vor castiga biletul de dus cel putin catre Marte. Pentru ca nu se stie sigur daca se mai pot intoarce.

De unde isi iau banii? Din cate am aflat, de la sponsori si de la diverse lucruri gen merchandise.

domnul cu ideea

Ma fascineaza misiunea si chiar ma intreb ce o sa se intample daca o sa se intample. Eu daca as avea ocazia sa particip la asa ceva, m-as oferi fara nici o indoiala. E ceva nebunesc clar dar suna foarte bine pentru mine. Renunti la multe lucruri si iti asumi riscuri dar cu siguranta ramai cu ceva semnificativ.

Voi ce ziceti de asta?

Facebook Comments Box

3 comentarii

Comentariile sunt închise.