Am mai facut anul trecut un articol despre un escape room si v-am povestit experienta mea de acolo. Care e urmatorul nivel? Escape the mansion. E un concept cu totul diferit, mult mai bun pentru munca in echipa unde poti sa te distrezi cu pana la 34 de prieteni, ceea ce ar insemna 8-9 echipe. Asta da competitie! Si ce mai duce jocul la nivelul urmator? O cu totul noua misiune pe care n-am mai intalnit-o nicaieri.

image

In primul rand in ce consta escape the mansion? Maxim 4 camere diferite in care intra fiecare echipa si ramane acolo timp de aproximativ o ora. Cine iese mai repede intra in alta camera si ii ajuta pe ceilalti pentru a ajunge la urmatorul pas adica pe hol.

Ce voiam sa spun cand ma refeream la o misiune pe care n-am mai intalnit-o nicaieri? Sunt spioni si tradatori, obstacole si lideri. Inainte de inceperea jocului, fiecare primeste un card unde este scris rolul lui intr-un limbaj secret pe care il descifreaza cu ajutorul unui alfabet pe o hartie primita odata cu cardul. Poti fi spion, detectiv sau prieten. Rolul spionilor este sa ii incurce pe ceilalti jucatori, desi poate pur si simplu sa se bucure de experienta si sa nu creeze dificultati. Prietenii sunt un fel de cetateni din jocul Mafia. Detectivii trebuie sa isi dea seama cine sunt spionii.

Dupa ce toate echipele ajung pe hol, detectivii spun pe cine banuiesc ca ar fi spion. Daca dau raspunsul corect, pot alege sa fie ori prieteni ori spioni si daca gresesc, raman automat prieteni. Asa se formeaza echipele de spioni si de prieteni.

Urmatorul pas este intrecerea dintre cele doua echipe. Cine iese primul din casa, castiga. In ce consta proba asta nu va mai zic, va las sa descoperiti singuri.

Camerele sunt captivante, cu indicii care nu sunt imposibil de urmarit, mai ales pentru o echipa cu mai multi oameni decat sunt in mod normal.

Cateva sfaturi?

1. Fa-ti echipa in asa fel incat participantii ei sa aiba o gandire cat mai diferita. E foarte important pentru a duce cat mai repede la bun sfarsit jocul.

2. Nu iti face griji in privinta nivelului de dificultate. As spune ca nivelul este mediu.

3. Intrebarea des intalnita este daca sunt horror camerele. Nu sunt. Intr-una se intra fiind legat la ochi, dar nu e nimic de groaza.

4. Alt lucru important e sa incerci sa gandesti out of the box si daca te blochezi, sa gandesti abstract. Chiar daca ti se pare ca o solutie ar fi absurda, nu pierzi nimic daca incerci.

Inafara de lucrurile astea, cel mai important este sa te distrezi cat mai mult si sa petreci frumos timpul cu prietenii.

Ce spune Cryptex?

„Logica, intuitia si atentia la detalii ajuta la rezolvarea rapida a misterelor.
Luarea rapida a deciziilor, mintea ascutita si judecata la rece joaca un rol vital in buna colaborare a membrilor grupului si in desfasurarea jocului.”

Mai multe detalii gasiti pe site-ul lor.

Facebook Comments Box