Mereu auzi la scoala spunandu-se „La ce o sa ne foloseasca  vreodata?”. Asta pentru ca deseori suntem obligati sa invatam despre lucruri care nu ne pasioneaza sau nu ne atrag absolut deloc.Unele dintre cele mai groaznice lucruri care tin de scoala sunt testele grele la materii care nu iti plac. Mai ales cand trebuie sa dai unul in fiecare zi. Tocmai de aceea astazi m-am gandit sa impartasesc cu voi metodele prin care reusesc sa invat mai usor si mai repede.

Cateva sfaturi inainte de pasi: 

In primul rand, daca esti obosit/a nu te apuca de treaba. In caz ca inveti de la pranz, nu invata seara pentru ca iti va fi greu sa retii. Daca inveti de dimineata cel mai bine invata dupa ce vii de la scoala.

Nu te suprasolicita! Ai multe materii la care trebuie sa inveti? Concentreaza-te cand inveti pentru a termina mai repede si cand simti ca ai pierdut sirul ideilor, fa o pauza. Apoi reia.

Cauta raspunsuri oriunde poti. In caiet, in manual, in carti, pe net, pe youtube. Orice sursa de unde pricepi si poti sa preiei informatia este binevenita.

Dupa ce ai invatat teoria, cauta teste oriunde stii ca vei gasi. Exerseaza si pune in aplicare ce ai invatat ca sa fii pregatit pentru test sau ascultare.

Orice spune profesorul/profesoara care preda materia respectiva, nu stii niciodata la ce sa te astepti la o evaluare in scris sau orala asa ca trebuie sa inveti si din manual. Vei gasi informatii in plus si la un moment dat o sa te bucuri ca ai luat ceva si de acolo.

Pasi:

1. Inainte de a te apuca de lucru, ia o pauza de o ora in care sa te relaxezi. NU sta pe telefon, tableta, calculator, laptop sau mai stiu eu ce. Citeste o carte, fa o baie, asculta muzica si asa mai departe.

2. Lasa deoparte orice iti poate distrage atentia. Daca o sa lasi telefonul langa tine, muzica data drumul sau televizorul pornit, este posibil sa nu poti sa te concentrezi. Daca insa stii ca poti invata mai bine in acest mod, gaseste calea cea mai buna.

3.Concentreaza-te la ceea ce faci si pe langa asta daca nu intelegi o denumire, o expresie sau ceva de genul, cauta ce inseamna ca sa poti sa inveti corect.

4. Dupa ce ai terminat de invatat, fa exercitii de mai multe feluri si din mai multe locuri (net, manual, carti)

Ei, astea sunt sfaturile mele. Sper ca o sa va ajute si daca aveti intrebari, lasati-le intr-un comentariu 😀 . Si capul sus, mai e putin si avem pauza o saptamana 🙂 .

xoxo♥

Facebook Comments Box

3 comentarii

Comentariile sunt închise.