Toti radem la vine-urile lui in fiecare zi, tuturor ne apare pe timeline un videoclip de la el, toti il cunoastem, toti il iubim. Am stat la o vorba cu Matei despre cine e el, cum a inceput toata povestea lui, mi-a spus ca pe viitor vrea sa se indragosteasca, ne-a dat sfaturi pentru liceu si am aflat ca il enerveaza aceleasi lucruri ca pe noi gen atunci cand nu apare un sezon intreg pe Netflix si trebuie sa astepti o saptamana pana la episodul urmator.

 

InLiceu: Cine este Matei Dima? Cine e Bromania?

Bromania: Matei Dima este un tanar venit de la malul marii din Constanta cu un vis pe care l-a luat cu el la 18 ani in America si pe care il va continua pana in jur de 63 ani cand vrea sa lase orice activitate si sa isi traiasca batranetea cu nepotii. Bromania este alter ego-ul lui Matei Dima si e efectiv doar o sursa de entertainment si de inspiratie pentru cei care vor sa il urmareasca.

InLiceu: Cum ai inceput tot?

Bromania: M-am gandit sa imi fac pagina dupa ce am vazut potentialul internetului in Romania si un demand pentru entertainment online, pentru cineva care sa faca filmulete, vine-uri, sketch-uri. Fiind pasionat de asa ceva pur si simplu am luat telefonul si am inceput sa fac. Era in primul rand amuzant pentru mine. Tot ce fac trebuie sa ma faca pe mine sa rad mai intai. Dupa am decis ca trebuie sa devina mai mult o prioritate, o munca pentru ca oamenii luau foarte in serios ceea ce faceam.

InLiceu: Cand ti-ai dat seama ca ai inceput sa ai succes?

Bromania: Dupa primele vine-uri cand deja reactiile erau foarte pozitive din partea unor grupuri foarte diferite de oameni. Am inceput sa am mai multa incredere in potentialul meu si sa dau frau liber imaginatiei mele. Asta sper sa faca toti oamenii pentru ca e un sentiment de eliberare imens.

InLiceu: Care e diferenta dintre cei care se ocupa cu entertainment-ul de genul asta in tara si cei din afara?

Bromania: In primul rand la noi sunt mult mai putini care fac asta, e o piata mai mica. In al doilea rand, sunt sume mai mici si in bugete si in promovari si pe Youtube, insa eu cred ca e in crestere piata si cine isi doreste sa faca chestia asta ar trebui sa se apuce.

InLiceu: Ce ai schimba la tine?

Bromania: Nu as schimba absolut nimic la mine. Cred ca e foarte important ca oamenii sa fie cat mai fericiti in pielea lor si sa se accepte asa cum sunt, sa nu isi doreasca sa schimbe lucruri la ei, ci pur si simplu sa fie ei insisi.

InLiceu: Ce te enerveaza si ce te face fericit?

Bromania: Ma enerveaza cand un serial iese o data pe saptamana si nu un sezon intreg deodata ca sa vad cum se termina si ma face fericit cand pe Netflix urca astia sezoane intregi din seriale gen House of Cards si pot sa ma uit la el in doua nopti.

InLiceu: Ce ti-ai mai propus?

Bromania: Mi-am propus „sa fac” Sala Palatului pe 17 aprilie, luna viitoare, sa fac un serial online si sa ma indragostesc.

InLiceu: Cum o sa fie spectacolul de la Sala Palatului?

Bromania: O sa fie cu de toate, exact cum se si numeste show-ul, #cudetoate. O sa includa foarte multe detalii personale, lectii, dar si lucruri haioase care mi s-au intamplat. Pe langa asta invitati surpriza, unii deja anuntati cum sunt Carla’s Dreams si Antonia. Zic eu ca o sa fie un show pe cinste hihi.

InLiceu: Liceul pentru tine?

Bromania: Hai sa nu ne amintim de perioada liceului. N-a fost cea mai prielnica perioada, insa amintirile frumoase sunt ca am jucat foarte mult basket si am avut un grup de prieteni foarte apropiati cu care faceam chestiile astea. Amintiri mai putin placute sunt ca nu aveam voie sa ies, insa daca analizez acum situatia e mai bine ca m-au tinut mai din scurt pana sa plec in America.

InLiceu: Ce sfat i-ai da lui Matei la 16 ani?

Bromania: Sa nu mai piarda vremea, sa isi aleaga cu grija pasiunile si sa se dedice lor cu totul pentru ca traim intr-o lume in care oamenii muncesc si isi ataca anumite pasiuni de mici. As fi putut sa fac si eu asta.

InLiceu: Liceul a fost pentru tine cum te asteptai sau diferit?

Bromania: A fost exact cum ma asteptam sa fie si am invatat foarte multe in liceu, am legat prietenii care mai tin si acum si am avut profesori de care sunt foarte mandru si sunt foarte bucuros ca au fost oameni care au ajutat la crearea mea ca om, care au pus o caramida la zidul pe care l-am cladit impreuna si ma simt foarte onorat ca am putut sa fiu alaturi de ei. Evident, inveti foarte mult din experientele mai proaste care sunt in liceu gen anturajul, influentele negative si odata ce te bagi intr-un grup de oameni trebuie sa le traiesti si p-astea, dar important e ce inveti din momentele importante ale vietii.

InLiceu: Ce ai schimba la educatia din Romania?

Bromania: As crea un sistem in care specializarea e mai importanta de cand esti mic. Sa nu mai dam atat de multa informatie tineretului in liceu si sa isi aleaga niste specializari fiindca asta e motivul pentru care americanii functioneaza atat de bine. Isi creeaza nise de mici ca sa fie la un moment dat dupa ce termina facultatea sau masteratul cei mai buni pe ceea ce fac si dupa intra in sistemul american, care merge ca o masinarie unsa. As face si sportul mult mai prioritar decat este pentru ca mi se pare ca toti avem nevoie de sport, de oxigen, de dotare fizica. Trebuie sa nu mai fie genul ala de ora la care toata lumea poate sa chiuleasca sau sa gaseasca scuze sa nu o faca. In al treilea rand as introduce mai multe evenimente. Sa nu fie considerata o inchisoare scoala, sa fie evenimente sociale pe langa baluri si restul vrajelilor care se fac pentru bani. Asta nu ma deranjeaza pentru ca ma angajeaza si pe mine, deci va rog frumos continuati sa faceti banu’.

InLiceu: Mai tii minte prima zi de liceu?

Bromania: A fost o zi clasica, nu pot sa zic ca am vreo amintire deosebita, doar ca eu am fost la cel mai tare liceu din Constanta (considerat de mine), Calinescu, unde erau 80% fete si 20% baieti. Lucrul asta pot sa zic ca mi-a dat foarte multe sperante pentru urmatorii 4 ani.

InLiceu: Ce ai fi vrut sa stii inainte de liceu?

Bromania: As fi vrut sa mi se sublinieze ca nu e atat de important sa te afiliezi cu un grup anume sau sa fii cool in liceu si ca trebuie sa fii tu insuti. E o capcana in care cad foarte multi.

InLiceu: Ce sfaturi ne dai noua?

Bromania: Exact ce am zis ca as fi vrut sa mi se zica cand am fost in liceu. Nu va faceti griji daca nu va incadrati intr-un grup, fiti voi insiva, devotati-va unei pasiuni si totul o sa fie ok pe viitor.

Toate ca toate, Matei e super cu picioarele pe pamant chiar daca are peste 800.000 like-uri pe Facebook, sute de mii de vizualizari la videoclipurile pe care le posteaza, la unele si 1 milion sau mai mult, studii in Los Angeles, o gramada de realizari in spate printre care si un turneu national pe care o sa il incheie pe 17 aprilie la Sala Palatului.

Dragi pufoșenii. In aprilie se face un an de cand m-am intors acasa. Se face si un an de cand am urcat pentru prima oara pe scena la Sibiu sa fac show-ul meu de comedie live #CuDeToate. In acest an am invățat enorm si ma simt pregătit sa ma intorc in Los Angeles. Insa nu inainte de a incheia acest prim turneu national cu un show in Bucuresti.

Asa ca daca inca nu ati pus mana pe bilete, intrati aici pentru ca eu sunt sigura ca o sa fie un spectacol foarte tare.

Facebook Comments Box